Pronađite svoje prijatelje
uz Beacons!

Sjetite se posljednje konferencije na kojoj ste sudjelovali. Ili još bolje, posljednji put kada ste posjetili zoološki vrt s prijateljima ili obitelji. Ili centar, ili stadion. Šanse su da ste morala pitati ili odgovoriti na vrlo osnovno pitanje barem jednom:

“Gdje si?”

To je tako jednostavno pitanje, zar ne? Ako ste s prijateljima, oni vjerojatno imaju vaš telefonski broj, a vi ćete završiti u razmjeni poruka kao što je ova:

Ili uzmite u obzir scenarij “obiteljski izlet”. Vi nosite hranu na lokaciju baš kao što ste izričito rekli svojoj djeci, a iznenađenje je, vi ste jedini tamo. Lavina Gdje ste? Jeste li blizu? poruka i telefonskih poziva će uslijediti.

Industrija konferencija i sajmova nude dodatne izazove. Pokušavate se susresti s klijentima i kolegama, te organizirati uživo razgovore preko e-maila, jer oni nemaju vaš broj.

Zatvorena mjesta i mobilne aplikacije

U Arubi, mi koristimo (BLE) tehnologiju Bluetooth Low Energy za lokaciju u mobilnim aplikacijama tako da možemo pomoći odgovoriti na pitanje Gdje sam ja i gdje idem? u zatvorenim prostorima, gdje nema GPS signala. Počeli smo rješavati problem indoor navigacije i wayfinding izazova svojstvenih velikim prostorima poput onih gore navedenih. To činimo s našom Meridian mobilnom aplikacijom i opremanjem lokacije s Aruba BLE Beacon hardverom. Meridian je backend čvorište za sve lokacijski specifične karte i sadržaja aplikacije, a beaconi omogućuje mobilnoj aplikaciji izračun točne pozicije u stvarnom vremenu. Tehnologija omogućuje korisniku da se jednostavno sami orijentiraju pomoću plave točke na digitalnoj karti ili pronađu svoj put do točke interesa u hotelima, bolnicama, zračnim lukama i drugim velikim javnim mjestima.

Dijeljenje lokacije

Našu tehnologiju lokacije pokreću beaconi. Oni mogu biti konfigurirani za blizinu u proximity modu (na primjer, da se aktiviraju push poruke) ili na mjesto (kako bi omogućili da mobilna aplikacija može izračunati poziciju u zatvorenom prostoru). Koristeći vlastiti Aruba Beacon mrežni hardver, Meridian inženjerski tim je u Portland napravio novi lokacijski API koji omogućava zajedničko ažuriranje podataka o položaju kako u frontednu, pa tako i u backendu, omogućavajući korisnicima da dijele svoju trenutačnu lokaciju s drugima, dok su na određenom mjestu. Ovaj API je sada dostupan u Meridian SDK za iOS i Android. Meridian AppMaker platforma koristi navedeni API za “Pronađi svoje prijatelje” značajku.

U našem uredu, na primjer, kada pokrenemo Aruba Campus aplikaciju možemo pronaći svoje kolege u realnom vremenu na digitalnoj karti i pristupiti navigaciji do njih.

Vjerojatno ste pomislili: “Ne nude li nam Apple i Android dijeljenje naše lokacije putem mobilnih telefona?” To je istina, ali njihovo mapiranje aplikacija najbolje funkcionira samo kad ste na otvorenom. Također, Apple i Android aplikacije nisu ograničeni na određenu destinaciju. Shvativši da većina ljudi ne žele da im se položaj dijeli stalno, oni su naknadno stvorili složene dodatne značajke prema zahtjevima korisnika da se primjenjuju ograničenja i rokovi za jednosmjerno ili dvosmjerno dijeljenja adrese.

Parametri su dobra stvar

U našoj novoj Find My Friends značajki imate potpunu kontrolu te možete stvoriti profil, odlučite dijeliti svoju lokaciju s određenim kontaktima, a ti kontakti moraju zauzvrat dijeliti svoju lokaciju s vama da bi to radilo.

Možete ukloniti prijatelje ili isključiti značajku u bilo kojem trenutku, ali bez obzira na to, dijeljenje lokacije radi samo kada ste fizički prisutni na mjestu, jer se oslanja na mjestu gdje su Beaconi postavljeni.

Ovdje je točan slijed kako se to radi (pod pretpostavkom da je lokacija pod Meridianom i da su Aruba Beacon razmještani):

  • 1. Pokrenite aplikaciju.
  • 2. Stvorite osobni profil.
  • 3. Pozovite svoje prijatelje da podijele svoju / svoje mjesto (aplikacija generira link koji možete poslati ih putem e-maila, airdropa, teksta, Twitter, itd).
  • 4. Idite i uživajte u muzeju, trgovačkom centru, konferenciji, itd i preuzimajte upute za navigaciju do vaših prijatelja.
  • 5. Kada napustite mjesto i dijeljenje lokacije automatski se zaustavlja.
  • 6. Povratak na mjesto događaja i dijeljenje lokacija biografije.

Tako, na primjer, recimo da ste u velikom hotelu sudjelovali na konferenciji, a koristeći mobilnu aplikaciju događaja dijelili svoju lokaciju s odabranim kolegama. U trenutku kada napuste konferenciju, automatski prestaje dijeljenje njihove lokacije.

Scroll